noutnaardedolfijnen2018.reismee.nl

Profiel

Naam Fam. Zwierink

Datum vertrek: woensdag 09 mei 2018
Datum terugkomst: zondag 27 mei 2018

Momenteel in: Nederland

Over mij/mijn reis

Hoi,

Woensdag 9 mei vliegen we voor de tweede keer naar Curaçao omdat Nout wederom dolfijntherapie gaat volgen. Dit blog hebben wij in het leven geroepen omdat wij jullie graag op de hoogte willen houden van de ontwikkelingen van Nout. Wat gaat het ons brengen deze keer? De vorige keer was het vooral de rust bij Nout en de spraak die vooruit ging. Dit keer hebben we weer het doel, beter en meer gaan praten. Maar ook nog wat andere doelen. Dit zul je de aankomende twee weken wel gaan lezen. 

Regelmatig plaatsen we nieuwe verhalen en foto's . Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze blog staat? Meld je dan aan voor de mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

We zien je graag terug op ons reisblog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met ons meereist!

Waarom dolfijntherapie?

Een van de belangrijkste dingen waar Nout nu mee zit is dat hij zich moeilijk kan uiten omdat praten voor hem lastig is. Hij wordt niet altijd begrepen of weet zelf niet altijd hoe hij  zijn gevoel moet verwoorden. Als hij niet wordt begrepen gaat Nout duwen, schreeuwen, weglopen of hij kruipt in zijn schulp omdat het wat met zijn zelfvertrouwen doet.  Dit is heel vervelend voor Nout maar ook voor zijn omgeving. Die begrijpt hem niet altijd en ziet Nout af en toe als een moeilijk kind dat niet luistert. Hij wil alleen maar gehoord worden. Het wordt steeds lastiger om hem te corrigeren omdat hij fysiek sterker aan het worden is.

Dagelijks stimuleren wij zijn spraak- en taalontwikkelingen door gebaren, picto en leespraat aan te bieden. Echter, de stapjes die zet daarin blijven klein.

Door het volgen van Dolfijntherapie hopen wij dat Nout “grotere stappen” in zijn spraak- en taal ontwikkeling gaat maken, meer zelfvertrouwen ontwikkeld en zijn fijne motoriek verder gaat uitbouwen.

Groetjes,

Fam. Zwierink